Eventová platforma Laia – event hrou

Datum: 06.09.2022

Virtuálna samoobslužná platforma Laia je sofistikovaný nástroj na organizáciu a správu eventu a všetkých informácií a dát s ním súvisiacich.

Eventová platforma Laia – event hrou

Prináša nové funkcie, ktoré uľahčia proces plánovania eventu a tiež pomôže získať cenný feedback a metriky úspešnosti eventu.

Laia sa skladá z dvoch virtuálnych prostredí. Užívateľské rozhranie pre nastavenie a editáciu eventu nájdete v Backstage.

Tu si podľa svojich preferencií nastavíte požadovaný vizuál a spravujete obsah a jeho zobrazenie jednotlivým účastníkom. V záložke „Menu“ si ľahko prispôsobíte program, chaty, partnerov, streamy aj feedback. Všetko nájdete prehľadne na jednom mieste.

Druhým prostredím je Venue, ktorá sa po nastavení v Backstage zobrazuje účastníkom eventu. Vo Venue nájdete všetky informácie ohľadom eventu vrátane agendy, biografia spíkrov, live streamu a priestor pre matchmaking a interakciu. Každému účastníkovi sa zobrazí taký obsah, aký mu umožníte vidieť.

Eventová platforma Laia umožňuje nastavenie a správu dát pred eventom, v jeho priebehu aj po jeho skončení. Je tiež možné v reálnom čase zmeniť časy prednášok, účinkujúce, miesta konania a pod.

Tým sa proces plánovania eventu výrazne zjednodušuje a ľahko sa adaptujete na prípadné zmeny v jeho priebehu. Ďalším nástrojom, ktorý môžete použiť pri streamoch evente a pre rôzne prieskumy a ankety, je platforma Sli.do.

Virtuálna samoobslužná platforma Laia

Ako virtuálna samoobslužná platforma Laia funguje?

Ako organizátor máte možnosť spravovať event vo viacerých jazykových mutáciách.

V podzáložke „Jazyky“ si vyberiete z ponuky jazykov, v ktorom/ktorých chcete mať užívateľské rozhranie platformy zobrazené. Aktuálne si môžete vybrať z piatich jazykových mutácií: anglickej, českej, slovenskej, maďarskej a poľskej.

Po prihlásení do Backstage sa dostanete do Správy Venue. Ako prvé si nastavíte všeobecné nastavenia, ktorými určujete vzhľad celej Venue či zobrazenie jej funkcionalít.

Všeobecné nastavenia si nastavíte v hornej lište v záložkách „Nastavenie“, „Funkcie“, „Menu“, „Grafické prvky“ a „Farby“. Editovacie formuláre sa zobrazujú vpravo a vykonané zmeny môžete sledovať v náhľade Venue v ľavej časti.

Vo formulári pod záložkou „Menu“ si nastavíte viditeľnosť záložiek pred prihlásením a po prihlásení účastníka do eventu. Verejnosť teda uvidí iné záložky ako prihlásený užívateľ.

Podobne nastavíte v záložke „Funkcie“, ktoré funkcionality chcete mať zapnuté, alebo zobrazené/skryté na úvodnej stránke.

V záložke „Grafické prvky“ si môžete obohatiť „branding” platformy prostredníctvom využitia obrazových grafických prvkov (logá, banner, favicon) či zvolením ľubovoľného textového fontu.

Zoznámte sa, Matchmaking

Matchmaking je dnes už nepostrádateľná špeciálna funkcionalita, ktorá umožňuje účastníkom eventu sa na základe vlastných preferencií ľahšie skontaktovať s ostatnými účastníkmi s podobnými záujmami, prípadne s podobnou pracovnou pozíciou.

Pre správne fungovanie tejto funkcionality musíte ako organizátor eventu najskôr v záložke "Chaty" a podzáložke "Matchmaking" nastaviť atribúty pre matchmaking.

Atribúty sa myslia pracovnej pozície účastníkov, ktorí sa eventu zúčastnia a oblasti záujmu súvisiace s témou akcie. Môžete tiež nastaviť témy, ktoré by mohli byť pre účastníkov zaujímavé.

Chatovacie miestnosti nastavíte v záložke „Chaty“ pridaním novej chatovacej miestnosti. Názvom chatovacej miestnosti môže byť napr. téma prednášky, o ktorej sa bude v miestnosti diskutovať.

Formuláre pre registráciu aj feedback

Aby sa vaši hostia mohli na platforme prihlásiť, potrebujete nastaviť registračný formulár, ktorý slúži ako vstupná brána. Editovať formulár môžete kliknutím na položku "Registrácia" a potom zobraziť náhľad registračného formulára vo Venue.

Vďaka formuláru pre spätnú väzbu môžete od účastníkov eventu prostredníctvom správne naformulovaných otázok zbierať informácie o evente ako takom (organizácia, formát, obsah atď.), dozvedieť sa, či event splnil ich očakávania, prípadne či majú návrhy na zlepšenie eventov do budúcnosti.

Formulár môžete účastníkom eventu poslať v rámci post-eventovej mailingovej kampane, alebo na jeho vyplnenie vyzvať priamo v priebehu eventu.

Virtuálna samoobslužná platforma Laia

Event pod kontrolou

Pomocou tzv. „Lístkov“ získavate kontrolu nad oprávneniami vstupov do jednotlivých sekcií. Lístky musíte vytvoriť, aby ste ich potom mohli priradiť jednotlivým účastníkom rozdeleným do skupín, napr. „Prihlásenie“, „Neprihlásenie“, VIP.

Nové lístky vytvárate stlačením tlačidla “Pridať nový lístok” a následne editujete jednotlivé údaje ako nastavenia, program, streamy, chaty a stránky. Ak pridáte nový lístok, na pravej strane sa vám zobrazí formulár, kde vyplníte jednotlivé údaje pre konkrétny lístok a nastavíte prístupy pre jeho majiteľa.

V podzáložke „Streamy“ nastavíte prístupy vytvoreného lístka k video streamom. Podmienkou pre zadanie nového streamu je vytvorenie pódia, na ktoré stream umiestňujete, resp. z ktorého bude stream vysielaný.

Virtuálna platforma Laia vám ponúka aj možnosť vytvorenia novej stránky, ktorá sa vo Venue zobrazí ako ďalšia zo záložiek v ľavom menu.

Nastavenie programu

Rovnako ľahko si na Laia nastavíte aj jednotlivé body programu ako deň a miesto konania akcie a informácie o účinkujúcich. Účastníkov akcie je možné pridávať a spravovať priamo, cez formulár, alebo importom z CSV súboru.

Profily účastníkov je možné nastaviť v Backstage, alebo si účastník osobné údaje môže editovať sám vo vlastnom profile vo Venue.

Vyskúšajte eventovú platformu Laia už pre váš budúci event. Laia vás presvedčí, že je komplexnou platformou, ktorá posunie váš virtuálny, hybridný alebo live event na úplne inú úroveň.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 255 x