Ktoré oblečenie pôsobí lacno a nevkusne

Datum: 07.07.2022

Aj keď máte dobrý príjem a môžete si dovoliť značkové alebo len kvalitné veci z drahých obchodov, neznamená to, že váš imidž zapôsobí na ostatných.

Ktoré oblečenie pôsobí lacno a nevkusne

A naopak aj s menším rozpočtom viete zažiariť ak nerobíte chyby pri výbere oblečenia.

Vyberáte kyslé farby

Veľmi jasné odtiene ako kyslá žltá, zelená, oranžová a iné farby výrazne uberajú na vzhľade. Pred pár desiatkami rokov bolo oblečenie takýchto farieb veľmi obľúbené, no trend pominul a je načase, aby ste svoj šatník zbavili takýchto vecí.

Ak máte radi svetlé veci, skúste zvoliť pokojnejšie odtiene, napríklad namiesto žiarivej žltej, na ktorú je bolestivý pohľad, uprednostnite farbu ako med, piesok a namiesto svetlozelenej zvoľte smaragdovú, šedozelenú alebo olivovú. Takéto farby na vás nebudú pôsobiť agresívne a budú sa vám oveľa ľahšie vytvárať zaujímavé kombinácie.

Nosíte príliš veľa značiek

Existujú dve možnosti, buď si môžete dovoliť nakupovať značkové veci a aktívne ich používať a preháňate to s množstvom značiek, alebo si kúpite falzifikáty, ktoré na vás väčšina ľudí spozná v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ak patríte do prvej skupiny, tak si pamätajte, že nestačí len začať kupovať značkové veci. Musíte sa tiež naučiť, ako ich navzájom kombinovať, a veľké množstvo log a firemných dizajnov niekedy vyzerá tak nevkusne, že by bolo oveľa lepšie ich vymeniť za bežný kúsok z obyčajného obchodu. Noste jednu alebo dve značkové veci naraz, aby ste nepreťažili vzhľad.

Ak patríte do druhej skupiny, okamžite prestaňte kupovať takýto tovar. Aj veľmi kvalitné falzifikáty stále zostávajú falzifikátmi a znalci značkového oblečenia ich ľahko spoznajú. Na vkusné obliekanie nie je potrebné kupovať Gucciho či Armaniho, stačí si vybrať kvalitné veci a navzájom ich kombinovať.

Nosíte tínedžerské oblečenie

Oblečenie, ktoré nosia tínedžeri, by nemalo byť v dospelom šatníku. Patria sem roztrhané džínsy a nohavice s rozstrapkanými kúskami, veci s jasnými potlačami a dekorom, oblečenie zvláštnych štýlov a farebných kombinácií. Toto všetko vyzerá cool a zaujímavo, keď máte 16, no ak chcete po dvadsiatke urobiť dobrý dojem na ostatných, pripravte sa na obrovskú zmenu štýlu. V šatníku by ste mali mať viac základných kúskov ako čierne džínsové nohavice, kostýmy, obyčajné tričká a svetre.

Farby sa nedajú zladiť

Pri výbere oblečenia je mimoriadne dôležité naučiť sa navzájom kombinovať farby. Niekedy práve pre nevhodné farebné kombinácie vyzerajú aj kvalitné a štýlové veci spolu zvláštne a lacno.

Rady pre vás:

  • použite farebné koliesko: ak neviete, akej farby vybrať oblečenie k už vybranému saku, nohaviciam alebo tričku, stačí sa pozrieť na farebné koliesko. Kombinované farby a odtiene sú oproti sebe alebo v susedných bunkách.
  • vyberte si podobné farby a odtiene: ak máte napríklad tmavomodré nohavice a neviete, akej farbu si vybrať tričko, vyberte si niečo v pastelovo modrých alebo fialových odtieňoch.
  • vytvorte achromatické kombinácie: ak potrebujete pokojný, ale nie nudný vzhľad, uprednostňujte biele, šedé a čierne farby, ktoré sa ideálne navzájom kombinujú.

Nepoužívate doplnky

Ak máte na sebe iba oblečenie, vždy tomu bude niečo chýbať. Aby ste vyzerali skutočne štýlovo, musíte použiť doplnky: opasky, tašky, hodinky, kravaty, slnečné okuliare atď. Dôležité je, aby príslušenstvo bolo kvalitné a nebolo ho priveľa. Nemali by ste použiť súčasne viac ako 1-2, maximálne 3 prvky. Keď je totiž doplnkov priveľa, pôsobí to nevkusne.

Čítané: 393 x