Čo je normálne v 18 ale smiešne v 28 rokoch

Datum: 07.07.2022

Keď si mladý, veľa vecí sa ti zdá najlepších na svete. Všetko je to o novinke, pretože keď si po stý raz vychutnáte lahodný dezert, nedostanete taký výbuch emócií, ako keď ste ho práve vyskúšali prvý krát.

Čo je normálne v 18 ale smiešne v 28 rokoch

Navyše v mladom veku sú úplne iné hodnoty ako v staršom. Neustále sa vyvíjame, meníme a to, čo bolo u nás v 18 rokoch štandardom, čo nám prinášalo potešenie a lákalo, už po 10 rokoch vyzerá prinajmenšom smiešne.

Ísť na veľký koncert

Pamätáte si, aké to bolo skvelé, keď ste spolu s partiou prišli na koncert a buď vlnili dlhými vlasmi v rytme rocku, alebo sa hýbali v rytme rapu. Ale teraz, keď premýšľate o koncerte, chápete, že tam bude veľa ľudí, veľmi hlasná hudba a vaše vstupenky prinajlepšom poskytnú miesto niekde uprostred davu a takmer neuvidíte tváre účinkujúcich. A prečo to všetko, ak si na svojom veľkom televízore môžete zapnúť koncert v 4K s dobrou akustikou a efekt bude takmer rovnaký.

Stráviť deň relaxom po prebdenej noci

Mnohí z nás by sa poflakovali celú noc a potom si nedostatok spánku vynahrádzali schovaním sa za učebnicu na hodine v škole. Teraz skúste urobiť to isté v práci. Na rozdiel od školy či univerzity, kde za vzdelanie platíte vy, respektíve vaši rodičia, a dá sa povedať, že je úplne jedno, čo tam robíte, v práci sa od vás očakávajú výsledky. Ak vás prichytia pri spánku, môžu vás vyhodiť.

Nahradiť plnohodnotné jedlá nezdravou variantou

Tínedžeri jedia kedy chcú a nemajú špeciálnu diétu. Pre 18-ročného človeka je normálne, že si naplní žalúdok nezdravým jedlom alebo iným nejakým, ktoré nie je plnohodnotným jedlom. Hlavná vec je, že to bolo chutné a uspokojujúce a zvyšok nie je dôležitý. A je jedno, že rýchle občerstvenie je v podstate kalorická bomba bez akéhokoľvek prínosu pre telo. Vo veku 28 rokov sa málokto správa tak bezohľadne, pretože v tomto veku sa metabolizmus spomaľuje a bez jasnej stravy, spojenej s absorpciou rýchleho občerstvenia, môžete dostať pivné brucho a zápal žalúdka.

Zabudnúť na upratovanie

V 18 rokoch je celkom normálne neupratovať dlho v izbe a neudržiavať vo veciach poriadok. V dospievaní vládne v hlave chlapcov aj dievčat chaos, pretože ide o zlomový bod medzi detstvom a dospelosťou a často sa myslenie pokazí kvôli rozporom, ktoré vznikajú. Málokto sa v tomto prípade stará o také „nepodstatné“ veci, ako je čistota a poriadok. Lenže prejde 10 rokov a tí istí tínedžeri, ktorí kedysi nepovažovali upratovanie ani vo svojej izbe za dôležité, s radosťou upratujú celý byt.

V každom prípade presadzovať svoj názor

Vo veku 18 rokov mnohých premôže tínedžerský maximalizmus. V tomto veku sa zdá, že všetci naokolo sú hlúpi a len vy ste v tomto zástupe ignorantov hlasom rozumu. Je to normálne, každý tínedžer si tým prejde. Navyše, niektorí sa z tohto stavu nikdy nedostanú a naďalej prejavujú tínedžerský maximalizmus, aj keď dospejú.

Ale väčšina ľudí vo veku 28 rokov chápe, že vnucovanie ich názoru je hlúpe, smiešne a zbytočné. Je to jednoduché, nikto sa nestará o váš uhol pohľadu. Keď sa to snažíte nielen sprostredkovať, ale aj vnútiť, vyvoláva to len rozhorčenie. Preto čoraz viac chápete, že najčastejšie je lepšie nechať si svoj názor pre seba, aby ste neboli nálepkovaní a mohli ste zostať neutrálnou postavou pre ostatných.

Spite pár hodín denne

Ako bolo uvedené už vyššie, spánok dospievajúcich je často nestabilný. Vo veku 18 rokov sa nám zdalo, že stráviť pol noci na splnení úlohy je celkom adekvátne. Vo vyššom veku to vyzerá prinajmenšom hlúpo, pretože vymeniť sen za niečo iné je naozaj zbytočné. A organizmus sa vám za to nepoďakuje, pretože energie nie je toľko ako pred desiatimi rokmi, aj keď spánku je dosť.

Čítané: 284 x