Pre koho sú snehové reťaze nevyhnutné a kto ich nebude potrebovať?

Datum: 05.10.2024

Snehové reťaze nie sú súčasťou povinnej výbavy. Napriek tomu sú v zimných mesiacoch pre mnohých vodičov nevyhnutnosťou. Zaisťujú lepšiu priľnavosť na zasnežených a zľadovatených cestách, kde ani tie najlepšie zimné pneumatiky nemusia stačiť.

Prezúvanie pneumatík: Neriaďte sa len zákonom, ale aj zdravým rozumom

Datum: 12.09.2024

S príchodom chladnejších dní a s prvými náznakmi zimy sa mnohí vodiči začínajú zamýšľať nad prezutím pneumatík. Hoci zákon jasne stanovuje obdobie, kedy je potrebné mať na vozidle zimné pneumatiky, často je lepšie riadiť sa aj zdravým rozumom a nečakať na poslednú chvíľu.

Ochrana vozidla pred krupobitím

Datum: 09.09.2023

Je možné ochrániť vozidlo pred krupobitím, keď nemáte garáž? Túto otázku si kladie čoraz viac motoristov. Prudké lejaky sprevádzané krúpami sú v niektorých oblastiach Slovenska stále častejšie.

7 krokov, ktoré motoristu na jar neobídu

Datum: 06.03.2023

Zima sa schyľuje ku koncu a práve tieto dni sú ideálne na jarnú údržbu vozidla. Vďaka príprave zvládne automobil dlhšie cesty na dovolenky a nevypovie vám službu v tej najmenej vhodnej chvíli.

Silné vozidlo nie je zárukou bezpečnosti. Nikdy nepodceňujte zimnú výbavu

Datum: 11.10.2022

S prichádzajúcimi zimnými mesiacmi je nutné začať šoférovať o niečo obozretnejšie a opatrnejšie. Okrem štýlu jazdy by ste mali byť pripravení na rôzne situácie, ktoré so sebou prinášajú predovšetkým zasnežené cesty.

Nebaví vás dofukovať pneumatiky? Možno nebudete musieť

Datum: 06.07.2022

Kontrola tlaku v pneumatikách a ich dofukovanie patrí k pravidelnej údržbe vozidla. Zanedbať dofukovanie môže mať následky v zhoršenom ovládaní vozidla alebo v enormnom znížení životnosti pneumatík.