Nové dianie na diaľnici D3: Urobili dôležitý krok, čo bude s chýbajúcou rýchlou cestou?

02.06.2024 00:15 Dlho očakávaná správa: Nové dianie na diaľnici D3, ktorým Národná diaľničná spoločnosť dosiahla ďalší míľnik v príprave rýchlej cesty na Kysuciach. V zrýchlenom režime sa dokončili predprípravné procesy a bolo začaté prvé z trojice avizovaných verejných obstarávaní. Príprava kysuckej D3 za posledné mesiace zásadne zrýchlila, práce na diaľnici sa tak posunuli z predprípravnej do obstarávacej fázy.

Nový Ford Mustang VII - slovenská premiéra na letisku?

01.06.2024 13:45 Ford Mustang nepatrí len do mesta, na okresky a diaľnice, ale aj na letiská. Prečo? Šprint na 1/4 míle je jedna z jeho obľúbených a často realizovaných aktivít. A presne to sa na letisku pri Žiline intezívne realizovalo. Na slovenskú premiéru prišlo viac než 130 majiteľov Mustangov rôznych generácií. Vedeli na čo sa môžu tešiť a čo privítajú. Nový Ford Mustang - najpredávanejšie športové auto ostatnej dekády na svete.

Nový VW Tiguan v Euro NCAP berie päť hviezd, pár čiastkových výsledkov je však s otáznikom

01.06.2024 13:45 Plný počet, teda päť hviezd VW Tiguan v Euro NCAP naznačuje, že nemecká novinka žiadne vážne problémy v oblasti ochrany posádky nemá. Hlbší rozbor výsledkov však ukazuje, že sa konštruktéri budú musieť nad niektorými detailmi zamyslieť a prepracovať ich, pretože neboli úplne kóšer. Týka sa to predovšetkým bezpečnosti vodiča pri čelnom náraze na pevnú prekážku, naopak dáta získané z figurín imitujúcich detskú posádku dopadli perfektne. Na SUV má Tiguan veľmi slušné výsledky, aj pokiaľ ide o potenciálny stret s chodcom.

Toyota, Mazda a Subaru sa spoločne pustili do vývoja novej generácie spaľovacích motorov

01.06.2024 13:45 Kým európske automobilky pripúšťajú, že by mohli vyrábať klasické motory aj po roku 2030, aliancia japonských značiek Toyota, Mazda a Subaru sa rovno dohodla na vývoji novej generácie „čistých, kompaktných a výkonných spaľovacích jednotiek“. Na ich novej iniciatíve nazvanej Engine Reborn je zaujímavý tiež fakt, že každá firma pôjde vlastnou cestou, takže Toyota postaví radový štvorvalec, Mazda rotačný agregát a Subaru tradičný boxer, budú však vzájomne zdieľať technológie a veľmi pravdepodobne aj niektoré komponenty.

Nový VW Golf GTI Clubsport. S posunutým obmedzovačom dá 267 km/h

01.06.2024 13:45  VW Golf oslavuje 50 rokov, jeho 8. generácia je na trhu päť rokov a verzia GTI štyri. Obe majú za sebou modernizáciu, takže teraz je na rade VW Golf GTI Clubsport. Medzigeneračná modernizácia prihrala najrýchlejšiemu Golfu s pohonom predných kolies užšie predné svetlá, podsvietené logo i s diódovou priečkou, nový nárazník s prepracovanou mriežkou či detaily lakované čiernou lesklou farbou. Zaujímavé sú tiež nové typy 19-palcových hliníkových diskov či príplatkový predĺžený strešný spojler. Je toho ešte viac...

Nový Volkswagen Golf GTI Clubsport odhalený. S posunutým obmedzovačom dosiahne 267 km/h

01.06.2024 03:30 Golf oslavuje 50 rokov, jeho 8. generácia je na trhu päť rokov a verzia GTI štyri. Obe už majú za sebou facelift, takže teraz je na rade GTI Clubsport. Medzigeneračná modernizácia prihrala najrýchlejšiemu Golfu s pohonom predných kolies užšie predné svetlá, podsvietené logo i s diódovou priečkou, nový nárazník s prepracovanou mriežkou či detaily lakované čiernou lesklou farbou. Zaujímavé sú tiež nové typy 19-palcových hliníkových diskov či príplatkový predĺžený strešný spojler. Je toho ale ešte viac...

Nový Jeep Wagoneer S oficiálne. Stellantis ho neváhal postaviť proti Tesle Model Y Performance

01.06.2024 03:30 Má viac ako 600 koní, šprint z 0 na 60 míľ za hodinu zvládne za 3,4 sekundy a sľubuje dojazd viac ako 480 km. Nový Jeep Wagoneer S je preto materským koncernom Stellantis neskromne považovaný za elektromobil, ktorý je schopný prekonať Model Y Performance. Neváhal dokonca použiť zábery šprintu oboch áut do oficiálneho továrenského videa. Môže však byť obľúbený model Tesly knokautovaný SUV, ktoré bude v USA stáť v základe 72 tisíc dolárov a bude preto o 20 500 dolárov drahšie oproti Muskovmu crossoveru?