Rozšírené hľadanie
Pondelok 2. November 2026 |
meniny má Pamiatka zosnulých

Pluska.sk 02.11.2026 11:05 Medveď patrí medzi nepravých zimných spáčov. To znamená, že počas zimy neupadá do hlbokého stavu hibernácie. Aj napriek tomu v tomto období vo väčšej miere vyhľadáva potravu a robí si tukové zásoby. Vítané sú pre neho vnadiská, ktoré sa však nachádzajú aj blízko ľudských obydlí, či turistických chodníkov, a hrozí preto zvýšené riziko stretu.

Čítať celý článok >>