Zabudnite na lieky. Táto prírodná kombinácia nahradí antibiotiká

Datum: 26.06.2022

Imunitu narúša nedostatok spánku a odpočinku, nevyvážená strava a slabý pitný režim, stres, nadmerná psychická alebo fyzická záťaž, negatívne emócie, ale aj znečistené životné prostredie.

Zabudnite na lieky. Táto prírodná kombinácia nahradí antibiotiká

Niekedy je príčina banálna, za zníženou obranyschopnosťou môže stáť len nedostatok minerálov, najčastejšie železa. No ako sa hovorí, najlepšia liečba je prevencia.

Tieto tri recepty na domáci liek, ktoré liečia zápaly, respiračné choroby a stimulujú imunitný systém poznali už naše staré mamy. Mali by byť súčasťou prírodnej lekárničky každej domácnosti. Užíva sa ako  prevencia pred chorobami v chrípkovom období, pri oslabenej imunite alebo hneď pri prvých príznakoch chrípky a prechladnutia. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý:

Recept číslo 1: Cibuľový zázrak s medom a zázvorom

Na posilnenie imunity, pri prvých príznakoch chrípky, či kašľa môžete nasadiť aj tento rokmi overený domáci sirup, ktorý naozaj účinkuje.

Potrebujeme

1 – 2 cibule (podľa veľkosti)

strúhaný zázvor

javorový sirup alebo med

zaváraninový pohár

Postup:

Zoberieme si čistý zaváraninový pohár. Očistíme si cibuľu, nakrájame ju na kolieska a začneme vrstviť na spodok pohára. Zázvor si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ho navrstvíme do pohára na cibuľu. Všetko zalejeme plnou lyžicou medu a takto vrstvíme, až kým nie je pohár plný.

Potom pohár uzavrieme a necháme stáť pri izbovej teplote niekoľko hodín, aby všetky zložky pustili šťavu a vytvoril sa liečivý sirup. Ideálne je pripraviť si túto liečivú zmes večer, nechať cez noc stáť a ráno začať užívať. Užívajte 1 lyžicu 3 x denne alebo podľa potreby.

Recept číslo 2: Cviklové smoothie

Cvikla, jablko, mrkva a kurkuma. To je všetko, čo potrebujete na tento úžasný koktail, ktorý nakopne vašu imunitu.

Potrebujeme:

1 cvikla

1 mrkva

1 jablko

1kávová lyžička kurkumy

Štipka mletej škorice

Med alebo javorový sirup

Voda alebo minerálna voda

Postup:

Cviklu ošúpeme, dobre umyjeme a pokrájame na menšie kocky. Mrkvu umyjeme (nešúpeme) a pokrájame na kolieska. Jablko umyjeme (nešúpeme) a pokrájame na kocky. Všetko vložíme do mixéra, pridáme kurkumu, škoricou a zalejeme vodou (0,3 dcl). Nápoj môžeme osladiť 1 kávovou lyžičkou medu alebo javorového sirupu. Rozmixujeme a nalejeme do pohára.

Recept číslo 3: Škoricový nápoj

Tento domáci liek na posilnenie imunity si urobíte veľmi ľahko a rýchlo.

Potrebujeme:

Pohár teplej vody

½ čajovej lyžice mletej škorice

1 čajová lyžica medu

 

Postup:

V pohári teplej vody poriadne vymiešajte škoricu a med. Tento škoricový nápoj pite ráno nalačno. Pravidelnou konzumáciou medu a škorice posilníte váš imunitný systém a ochránite sa pred vírusmi i baktériami. Vďaka antibiotickým a protiinfekčným účinkom je škorica s medom výbornou prevenciou pred chrípkou, prechladnutím alebo angínou. Med okrem vitamínov obsahuje minerálne látky, enzýmy a iné liečivé látky s antibakteriálnym, antioxidačným i imunostimulačným účinkom a jeho sila sa škoricou ešte zosilní.

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 305 x